יש לי חברה מאוקראינה, האם אני יכול לסדר לה אשרת עבודה מבלי להתחתן דרך הזום, בנישואי יוטה ?
שאלה שעולה לא מעט בזמן האחרון אצל זוגות אשר מעוניינים להסדיר מעמד לבת הזוג הזרה מבלי שיצטרכו להתחתן או להתחייב בצורה אחרת. אם אנחנו נבחן את הנוהל והחוק המטפל בהסדרת מעמד לאזרחים זרים, נראה שיש 2 אפשרויות עיקריות: האפשרות האחת היא "נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני אותו מין" אשר מספרו 5.2.0009 והידוע בכינויו "נוהל ידועים בציבור". הנוהל הרלוונטי השני נקרא "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי", מספרו 5.2.0008 וכינויו "נוהל בני זוג נשואים".
לכאורה, על פניו נראה שגם ללא חתונה, ניתן להסדיר מעמד לבני זוג אשר לא מעוניינים להתחתן. כל זאת היה נכון עד לשנת 2020, השנה בה הבאנו לישראל (משרד עורכי הדין פינקלשטיין ושות') את נישואי יוטה. עד לפני הקורונה, ניתן היה להתחתן רק כאשר שני בני הזוג שהו פיזית, ביחד, בחו"ל, על כן נוהל ידועים בציבור היה רלוונטי לציבור גדול, אשר לא רצה או יכל לצאת לחו"ל כדי להתחתן (בעיקר בגלל שהיציאה לחו"ל פירושה הייתה כי בת הזוג הזרה לא תחזור לישראל לפחות תקופה של שנה עד שהבקשה למתן מעמד תתברר במשרד הפנים). לכן, זוגות רבים הגישו את הבקשה להסדרת מעמד לפי נוהל ידועים בציבור, ולאחר שקיבלו את האשרה (ויזה) הראשונה, יצאו לחו"ל והתחתנו. מאז שנת 2020 נישואי יוטה הפכו את הקערה על פיה, כיום באמצעות חתונה בזום, זוגות מתחתנים ללא הצורך לצאת לחו"ל, וכך הפך נוהל ידועים בציבור לא רלוונטי יותר לרוב הזוגות.
אם זוג מגיש היום בקשה על פי נוהל ידועים בציבור מבלי להתחתן, השאלה הראשונה אשר עולה במשרד הפנים היא "למה אתם לא מתחתנים ???" הרי היום זה הדבר הכי כל בעולם וגם הרבה יותר זול משהיה בעבר. אין באמת תשובה טובה אשר הזוג יכול לספק לשאלה שכזו, אם בני הזוג יגידו כי הם עדיין לא מוכנים להתחתן ממניעים אישיים, התשובה החד משמעית של משרד הפנים תהיה לסגור את הבקשה מטעמים של חוסר רצינות הקשר בין הצדדים.
יחד עם זאת, ישנם דרכים ושיטות המאפשרות לזוגות להסדיר את המעמד ואף לקבל אזרחות, גם ללא חתונה בזום. עורך דין מנוסה הבקיא ברזי הליך הסדרת המעמד ידע לנווט את הזוג להגשת הבקשה להסדרת מעמד לפי הנוהל הנכון, תוך כדי התחשבות ברצון הצדדים, גם אם בוחרים הם לעת עתה שלא להתחתן בזום.
אם חשבתם להגיש בקשה להסדרת מעמד, אתם מתלבטים וצריכים עזרה? פנו עוד היום לעורך הדין ולאד פינקלשטיין בטלפון 3539* או בנייד (ווטסאפ 0544280425) ותקבלו ליווי ויעוץ פרטני ומקיף.